Skip to content

Slijtage

Degeneratie

Slijtage (degeneratie)

Uiteindelijk krijgt iedereen in zijn of haar leven te maken met degeneratie (veroudering) van gewrichten

Vaak wordt dit onterecht slijtage of artrose genoemd. Bij mensen van 50 jaar is dat al opgelopen tot 80%.

Degeneratie (slijtage) is een natuurlijk proces

Dit proces vind ook plaats in de gewrichten van de wervelkolom

Uit onderzoek is gebleken dat bij 68% van de mensen van 40 jaar op een mri al enige vorm van degeneratie zichtbaar is. Het merendeel van deze mensen heeft niet of nauwelijks rugklachten. Dit is dan ook de reden dat er vandaag de dag steeds minder snel gebruik gemaakt wordt van röntgen en/of mri onderzoek. Wanneer er uit dergelijk onderzoek toch de diagnose slijtage of artrose komt is het belangrijk na te gaan of dit ook echt de hoofdoorzaak van de klachten is

Zoek een therapeut

Wat is de hoofdoorzaak van de klachten?

Klachten kunnen vaak ook zonder operatie verholpen worden

De behandeling bij deze klachten kan erg verschillend zijn maar komt grotendeels overeen met de behandeling van aspecifieke lage rugklachten. Het is belangrijk om te kijken of er nog andere (aanvullende) oorzaken zijn van de klachten. Zijn er gewoontes (leesfstijl, werk, sport) die de rugklachten veroorzaken of in stand houden? Mogelijk zijn er door de pijnklachten verkeerde beweegpatronen ontstaan. Uitleg, advies en een actieve aanpak zijn hierbij vaak een belangrijk deel van de oplossing.

Zoek een therapeut

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer weten over de behandelingen, kijk dan hier. Liever gelijk een afspraak maken bij een van onze praktijken. Zoek hier de therapeut bij jou in de buurt. Of neem contact met ons op via onderstaande button.

Samenwerkende partners

Rugnetwerk Zuidoost-Nederland

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend
contact met ons op. Wij helpen je graag.