Skip to content

Hernia (HNP)

Een behandeling zonder operatie is de eerste stap

Hernia (HNP)

Een hernia kan rugklachten geven, maar dit is niet altijd het geval

De diagnose hernia kan in veel gevallen door een fysiotherapeut gesteld worden op basis van de symptomen aangevuld door het lichamelijk onderzoek.

Waardoor zijn de klachten mogelijk ontstaan?

Er zal ingezet worden op een behandeling zonder operatie

Hierbij zal het in veel gevallen geen meerwaarde hebben een specialist te raadplegen of een MRI te laten maken. Dit heeft grofweg twee redenen: Allereerst zal er altijd gestart worden met een conservatief beleid. Dit houdt in dat er eerst gekeken wordt of de klachten afnemen met fysiotherapie (veelal advies en oefeningen) eventueel aangevuld met pijnstilling.

Zoek een therapeut

Het aantal hernia operaties is de laatste jaren afgenomen

Klachten kunnen vaak ook zonder operatie verholpen worden

Het aantal mensen dat wordt geopereerd aan een hernia is de laatste 10 jaar enorm afgenomen omdat we uit onderzoek steeds duidelijker zien dat ook zonder operatie de klachten verholpen kunnen worden. En daarbij geeft het vaak op lange termijn zelfs een betere uitkomst. Daarbij weten we dat er heel veel mensen rondlopen met een hernia zonder dat ze ook maar ooit rugklachten hebben…. nog aanvullen

Zoek een therapeut

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer weten over de behandelingen, kijk dan hier. Liever gelijk een afspraak maken bij een van onze praktijken. Zoek hier de therapeut bij jou in de buurt. Of neem contact met ons op via onderstaande button.

Samenwerkende partners

Rugnetwerk Zuidoost-Nederland

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend
contact met ons op. Wij helpen je graag.